четвер, 18 вересня 2014 р.

Автомобілі і тканини з 3D-принтера




Ринок тривимірного друку швидко зростає і обіцяє незабаром змінити радикальним чином спосіб, у який ми виробляємо та створюємо предмети.

На спеціалізованій виставці у Лондоні демонструються кілька практичних застосувань 3D-друку у виробництві.

Британська компанія Strakka Racing представила гоночний автомобіль, виготовлений за допомогою тривимірного друку.


“Використання тривимірного принтера для швидкого виготовлення прототипів допомагає скоротити виробничий цикл, але тепер ми перейшли до власне виробництва гоночного автомобіля, а це вже цілком новий етап. Ми виявили, що властивості матеріалів останнім часом просунулись до фази, коли вони є водночас достатньо міцними і легкими настільки, що це дає змогу цілковито завершити виготовлення автомобіля”, – розповідає інженер компанії Ден Волмсі.
Технологія тривимірного друку дозволяє створювати “неможливе”: одяг та аксесуари, що їх не можна виготовити у звичайний спосіб.
Креативний директор компанії, яка виготовляє устаткування для тривимірного друку і матеріли для нього, пояснює завдання, що стоять тепер перед текстильною та фешн-індустрією.
“Виробництво за допомогою тривимірного друку перебуває у стадії еволюції. Нам потрібні такі матеріали для тривимірного принтера, які б забезпечили достатню міцність і довготривалість волокна. Ми маємо зрозуміти, що 3D-друк – це технологія багаторазового нашарування, і для того, щоб забезпечити достатню міцність готового волокна, вам потрібно мати безперервне волокно, яке проходило б крізь матеріали принтера”, – розповідає Наомі Кемпфер, креативний директор компанії Stratasys.
Інновації полягають у наслідуванні природи. Дослідники спостерігають за тим, як шовкопряди будують свої кокони. 3D-принтер створює по-суті – шар за шаром – таку ж саму структуру.

Немає коментарів:

Дописати коментар